BETYDNING AF FJER

Fjer har mange forskellige betydninger, men de har altid været forbundet med frihed, transcendens og kommunikation med åndelige riger.

Finde fjer

At finde en fjer kan være en opløftende, åndelig oplevelse, især når du finder en på et uventet sted som i dit hus eller i din pung, hvor der ikke er en nem måde at forklare dens tilstedeværelse på.

Enhver fjer kan være et tegn, men betydningen af ​​at finde en fjer på et usædvanligt sted eller have en pludselig flydende over din sti kan især synes at være et tegn fra englene eller fra en elsket, der er gået til den anden side.

Har du nogensinde hørt sætningen, "Fjer vises, når engle er nær?"

Vores engle er altid nær for at give os trøst og støtte, men fordi vi ikke kan se dem, menes det, at de nogle gange vil bruge en fjer til at minde os om, at de er her for os eller for at sende os en lille opmuntring, om at vi er på den rigtige vej.

Du spekulerer måske på, "hvad er meningen med at finde en fjer?" Fordi det er en meget personlig oplevelse, vil betydningen være forskellig for hver person.

For at få en klarere forståelse af fjerens betydning kan du prøve at huske, om du tænkte på noget, da fjeren dukkede op. Du kan også spørge dig selv, om der er noget spørgsmål, du for nylig har overvejet i dit liv.

Hvad betyder det, når du finder en fjer

Fjeren kan være en validering af din intuition eller en fornemmelse, du havde følt om at følge den ene eller den anden vej. Fjer kan også forekomme i dine drømme, hvor det ville være nyttigt at stille dig selv lignende spørgsmål.

Det er vigtigt at huske, at et fjertegn er det vigtigste, når det personligt er meningsfuldt for dig. Det vigtigste spørgsmål at stille er altid: "Hvad betyder det for mig?"

Et tegn eller et symbol er kun så vigtigt som det er for den person, der oplever det - hvad betyder det for dig personligt, eller hvordan passer det ind i det, du i øjeblikket gennemgår i dit liv?

Den Spirituelle betydning af fjer

Som et symbol på tværs af mange kulturer har fjer altid repræsenteret en forbindelse til Åndelige riger og til guddommelighed. Og på grund af deres forbindelse til fugle har de altid været et symbol på flyvning og frihed, ikke kun fysisk, men også i en mental eller åndelig forstand.
Ligesom en fugl, der svæver gennem den ubegrænsede himmel og har udsigt over alle ting højt ovenfra, symboliserer fjer evnen til at overskride og bevæge sig ud over dine mentale barrierer og begrænsninger - at se det større billede og forstå, hvad der virkelig betyder noget.

Fuglefjer betydning

De repræsenterer friheden i dit sind og hjerte og din evne til at rejse, ændre og bevæge dig frit gennem livet.

Indiansk fjer symbolik

I indianer- eller "amerikansk-indiske" kulturer har fjer altid været en integreret del af hellige ceremonier. De spiller en væsentlig rolle i mange skabelsesmyter og bruges ofte i hellig tøj såvel som våben, værktøj, smykker og drømmefangere.

Iroquois havde en stor fjerdans for at takke guderne for alt, hvad de blev velsignet med - deres land og vand, mad og dyr, solen og månen. Ved denne ceremoni blev fjer båret i deres kapper, deres hår og bundet til deres dyr.

Fjer er blevet brugt af mange indianere eller oprindelige kulturer, fordi de blev set som en forbindelse til det guddommelige.

Ideen bag dette ligger i fjerens struktur og deres forbindelse til fuglene og himlen.

Hvis du ser på en fjer, vil du bemærke, at dens midteraksel er et hulrør. Dette skaft blev set som en måde at sende bønner til Skaberen og også en måde at modtage velsignelser eller meddelelser på. Indfødte amerikanere betragtede fjer som gaver fra himlen. Som sådan bar de med sig al fuglens kraft, vind og luft og himmelgudernes kraft.

De sydvestlige indianerstammer som Hopi, Pueblo og Zuni havde bønne-pinde (prayer-sticks) . Disse pinde havde bunker af fjer i deres øverste ende og blev placeret i majsmarker og hellige steder såsom kilder og huler som ofre til deres forfædre. Der hvor fjerende sad på enderne af pindende blev betragtet som en måde at sende deres bønner til guderne.


Hvad betyder fjeren i filmen Forrest Gump?

Filmen Forrest Gump begynder med en hvid fjer, der flyder rundt i brisen og lander forsigtigt ved siden af ​​Forrests tennissko-klædte fod, mens han sidder med en kasse chokolade i skødet.

De to symboler på fjeren og æsken med chokolade er metaforer for vores liv. Fjeren blæses tilfældigt af vinden og med chokoladen, siger Forrest, "du ved aldrig, hvad du får".

Men mens vi ikke har kontrol over skæbne eller de omstændigheder, vi er født ind i eller får i livet, er filmens budskab, at det, der gør os til, hvem vi er, er, hvordan vi reagerer på det, vi får.

Alle hovedpersonerne i filmen har smerter og lidelser overdraget til dem på forskellige måder - Forrest selv blev født med et stærkt handicap, Jenny havde en voldelig far, løjtnant Dan fik benene sprængt af i krigen og Bubba døde, mens andre fik lov at leve.

Fru Gump fortæller på dødslejet til Forrest: "Jeg tror tilfældigvis, at du gør din egen skæbne. Du bliver nødt til at gøre det bedste med det, som Gud gav dig." 

Så fjer er en metafor for vores liv - mens vi blæses tilfældigt af vinden, har vi ALTID et valg på den måde, vi reagerer på, hvad livet giver os.

Forrest opsummerer filmens centrale tema, når han taler med Jenny ved hendes grav og siger, "Jeg ved ikke, om vi begge har en skæbne, eller om vi alle bare svæver rundt ved et uheld som på en brise ... men jeg tror måske er det begge. Måske sker begge på samme tid. "